Strany

Arravanské expediční síly

Arravanské Velkovévoství


Ihned po převzetí vlády začal Lord Protektor Verged přetvářet zemi k obrazu svému. Hudba, umění, to vše jde stranou, pokud je možné posunout hranice vědění. K nelibosti kněžstva z Říše zaměstnal na svém dvoře i trpaslíky a vybudoval armádu, ve které najdou uplatnění nejen oni, ale také nejnovější zbraň, kterou jeho alchymisté vytvořili – arkebuza.

Arravanská armáda se skládá z těžce obrněných trpasličích válečníků sloužících jako stráž generálů a pestře oděných landsknechtů v prostřihávaných kabátcích. Trpaslíci jsou na bojišti poznatelní nejen podle těžkých zbrojí, ale také podle svých vousů, které si rádi upravují. Jako jediná armáda má povolené potatoguny jakožto arkebuzy. Nedoporučujeme za tuto stranu nosit černou barvu na většině kostýmu pokud jedete za landsknechta.

Hráči představující lidské vojáky arravanského velkovévodství mají maximální povolený štít 60cm. Jejich trpasličí vojáci mohou užívat stále velké štíty.

Obrázková inspirace

Divoký lid

Pověsti divokého lidu pamatují doby, kdy jejich dědové sídlili v úrodných nížinách a rozsáhlých lesích, na které dnes jen shlížejí ze svých chudých osad na stráních hor. Už mnoho generací je sžírá hořká nenávist k lidem v údolích, kteří jim ukradli jejich zemi. Když se jim naskytla příležitost pomstít se více, než jen příležitostnými nájezdy na okrajové vesnice, jejich stařešinové zasedli v kamenném kruhu a rozeslali krvavé šípy, znamení války, po všech horských usedlostech. Zapomenutý lid povstává, veden hrdým Earnachem MacLeodem, aby si vzal zpět to, co mu vždy patřilo.

Divocí lidé se odívají do potrhaných kusů zbrojí přírodních barev, krzen a jen několik nejbohatších náčelníků vlastní kroužkové zbroje. Výjimkou nejsou ani kořistní helmy nebo jednoduché kovové doplňky. Inspiraci naleznete ve skřetích zbrojích z jiných akcí. Do boje vyráží vždy s malováním svého klanu na obličeji a trofejemi přišitými na zbroji a oděvu.

Obrázková inspirace

Říše

Říšský expediční sbor vede nejvyšší konetábl Říše Franz Hochenfeld d´Aix, známý také jako železný maršál. Jeho muži odění v černém za ním půjdou i do pekel a stejně jako v minulosti ukážou všem, že Říše je nejmocnější díky svým lidem a čistotě rasy. Hlavním úkolem tohoto sboru je poskytnout pomoc Arravanskému velkovévodství a zajistit říšské zájmy v třinácti knížectvích pro další rozšiřování Říše.

Typickou barvou v Říšském vojsku je černá, někteří nábožensky založení vojáci nosí na zbrojích pečetě čistoty značící posvěcení od kněží, kteří občas chodí do boje, aby zajistili morálku mužstva. Jako zbroj nosí armingdoublety, tuhé prošívanice či kyrysy spolu se šalíři. Typickou zbraní je kopí, kuše či halapartna, ale může se zde objevit i několik těžkooděnců s válečnými kladivy.

Obrázková inspirace

Kalmerijská branná moc

Kalmerijské Spříseženstvo

Na pokyn starostů se otevřely městské zbrojnice a z měst i okolních vsí se schází proudy mužů vyzbrojit se, připraveni bránit svou vlast. Každý ví, že zde, v této zemi žijí svobodně již po generace a volí si své starosty a pány a nikdo jim nebude vnucovat nové panstvo a mravy. Zlato z plných pokladnic naplněných v době míru se mění na píky, halapartny a meče, které pilně nakupují od všech sousedů. Tuto sílu vede žoldnéřský generál Peter Graz.

Kalmerijská polní obec je složena ze dvou velmi rozdílných složek. Na jedné straně jsou bohatí měšťané v těžké zbroji a na straně druhé chudí a tvrdí lidé z venkova, často mající pouze kopí v ruce a to hlavní, co je spojuje je láska k zemi, nenávist k Arravanu a rudá barva kabátců. Jejich zbroje jsou inspirovány zbrojemi z dob husitských válek.

Obrázková inspirace

Askadští nájezdníci

Z divokého severu na dlouhých lodích připlouvají zuřiví a krvelační Askadští elfové prahnoucí po zajatcích, zlatu a plenění. Faeleidgha Blóðøxe si ale najali Kalmerijští měšťané, aby své muže vedl proti Říši a Arravanským armádám. Snad tak vyhnaný šlechtic ze severu získá zpět svou čest.

Askadští elfové se odívají do ranně středověkých zbrojí, kroužkové zbroje, danaxy a normanky jsou u nich naprosto běžnou záležitostí, stejně jako krásně malované kulaté štíty s motivy hadů. Jejich hlavní barvou je zelená. Stále jsou to elfové, takže pokud nemáte helmu, nezapomeňte si doma elfí uši.

Obrázková inspirace


Espadolští rytíři

Espadolské rytíře a jejich družiny vede do boje Karel II. Spravedlivý, právoplatný velkovévoda Arravanu, jemuž své rytíře propůjčil jeho bratranec, král Espadolu. Už se těší, až vyženou zrádného Vergeda a nastolí pořádek. Do boje je žene kromě slávy také čest a spravedlnost, kterou hodlají přinést na čepelích svých zbraní.

Oděni jsou jako válečníci vrcholného středověku, jejich zbrojné kabátce mají tradiční barvy Karla II, tedy převládá zejména modrá a žlutá, lehkooděnci mívají na oděvu vyšité erby svých pánů.

Obrázková inspirace

Žoldáci

Žoldnéři tvoří samostatnou přihlašovací skupinu. Jejich počet je omezen na 10 bojovníků s možností navýšení. Společně s neregistrovanými hráči se ráno před bitvou rozdělí dle pokynů organizátorů mezi jednotlivé strany, aby vyrovnali jejich počty a pomohli tak vyrovnat hru. Žoldnéři neslouží jako rezervoár pro ostatní strany. Není možné se za ně přihlásit a po navýšení limitů psát organizátorům o přesunutí.

Kostým žoldnéře by měl být pokud možno neutrální, bez výrazných barevných doplňků. Ideální je kostým v přírodní barvě, který doplníte barevnou šerpou od organizátorů. Za tuto stranu není možné jet jako skřet, lesní elf a podobně.

Design a site like this with WordPress.com
Začít
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close